Här kan vi snacka om garageprojekt. FORD PICK UP 1935

Får jag bara några år på mej så ska det bli bil av detta också säger Roger

Ford Pickisen är ett riktigt renoveringsobjekt.
Roger var nyligen över i USA och införskaffade mängder av delar och grejer, bl.a inköptes det en hel ny hytt som tidigare suttit på en brandbil. Motorn är redan urplockad och blocket är lämnat för borrning och nya lager ska gjutas. All annan renovering gör han själv. När tiden är inne för lackering, kommer detta att lämnas bort till proffs.
Vi ser med spänning fram emot att följa detta Ford Pickis projekt och önskar Roger "lycka till" på vägen.🤒

Ååhhssss ! Ser ut som om det är en del jobb här också.

Jo, det här följde med på köpet

Rogers projekt löper på och så gör även vintern.

Nu har det hänt en hel del.

Nu är det ett tag sedan vi tittade in till Roger i garaget. Närmare bestämt en 7 - 8 månader sedan och de hel del har hänt. Ramen har varit helt ren blitiv riktad och grundmålad. En del modifieringar är gjorda såsom att Roger valt att ersätta det helt mekaniska bromsystemst med ett hydraliskt, vilket kräver en hel del ombyggnadsarbete.

Uppbyggnaden fortskrider.

Nu är fram och bakaxel på plats. Även växellåda och kardan, styrsnäcka med rattstång har hittat sitt läge. Kolla in det tvärgående bladfjäderpacketet under framaxeln.

Växellåda.

Här har vi en närbild på en lilla "söta" tre växlade lådan.

Hytt på !!!

Här har hytten lyfts på, helt tillfälligt bara för att konstatera att allt har hamnat rätt.
Vi kommer srax tillbaka. Då ska vi ta en titt på den nyrenoverade motorn.

Så här ser den ut !!!

Ford V8 anno 1935 på 85 hk, nyrenoverad (borrad, nya kolvar å ringar, nya vev å ramlager och nyslipad vevaxel) visst är den fin !!!!
För övrigt har det hänt en del sedan vi tittade in sist.

Under uppbyggnad.

Uppbygnaden av bilen fortsätter. Allt ska passas in och justeras plus att många grejer måste lösas och tillverkas alltefter hand som problemen dyker upp. Här ser vi framskärmar och den ståtliga kylardelen som tagit plats.
När allt är på plats och inpassat, då menar jag allt, det är massor av saker, plockas det ner igen för att slipas, grudnas och slutligen lackas, men det är lång, lång väg dit änn.

Nu blir det "stopp" i ett par veckor då Roger & Christina ska på två veckors solsemester till Thailand. Trevlig semester säger vi, och hoppas du får mycket energi av solen, det kan behövas för det fortsatta "pickisprojektet"
🙃/Kenne.

Senaste kommentarer

04.09 | 19:03

Vilken härlig söndag det blev! Kalasväder, gofika, gott folk och glada hundar

28.08 | 09:08

Regnigt och blött, men sååå himla trevlig utflykt till Rävlanda igår

08.07 | 09:58

Hej och tack snälla för en härlig torsdag em/kväll med cruising till Kungälv fvb Lerjedalens GK och fika. Mkt nytt för oss men vi stormtrivs! Go Helg på er!

08.04 | 16:33

Är det några som har fått vaccinet väntar ännu känner bara 8st