Här är bilder och text från saker vi gjort tillsammans.
Utflykt till samlar-nostalgimarknaden på ÅbyTravet november-08
Vi blev 7-8 stycken som kom i väg till marknaden på Åby-Travet.
Tyvärr så blir det inga bilder, då jag glömde kameran hemma och korten jag tog med telefonen blev för dåliga för att lägga ut här. Shit happens !!!!!!!
Marknaden i sej var som förmodat ingen höjdare men det var en trevlig utflykt tillsammans, och det är det som räknas mest, tycker jag.
Nathalie köpte en stor vacker sheriffstjärna i mässing, att ha på bröstet, så nu har och blivit utnämnd till sheriff i gänget. Hoppas på att kunna visa både Nathalie och stjärnan på bild senare.
Vi avslutade så med en fika i Landvetter där många goda skratt, historier men även viktig fakta avhandlades. Som t.ex. nästa "fikaträff" blir just på Hagabullen den 7:e dec.
/Kenne.
😲
Här har vi henne !! NATHALIE med sheriffstjärna och hela kittet.
Månadsfikat vinterhalvåret -08 - 09.
Så var decemberfikat över. I dag var vi nio glada "entusiaster" som träffades  utanför Hagabullen, men som överraskning och omväxling hade jag bestämt att vi skulle fara vidare till ett litet mysigt café på Byvägen i gamla Landvetter.
Där möttes vi av max julstämning och jättetrevlig personal. Väl på plats dukades det upp med kaffe, våfflor, lussekatter och pepparkakor och strax var diskutionerna igång. Allt avhandlas under gemytliga former, bilar, resor, träffar  "you name it". Naturligt vis bestämdes det viktiga saker också, såsom nästa fikaträff blir söndagen den 4:e januari -09.

/Kenne   🙂


Första "månadsfikat" för i år, är nu historia. Vi var som gången innan på Byn´s Café i gamla Landvetter. Precis som i december var i nio stycken som träffades, men till vår stora glädje var det ett nytt ansikte som dök upp i gänget. Bekant för dom flesta av oss, men ändå ny, Staffan från Långenäs Mölnlycke. Jättekul och varmt välkommen.
Som vanligt blev det gott kaffe med diverse godsaker och dom flesta världsproblem löstes i rask takt. Naturligt vis förrekom det en och annan allvarlig bildiskussion också, men det viktigaste var nog, att det blir fika också nästa månad på samma plats, söndagen den 1:e februari.
Dessförinnan blir det en utflykt, redan den 25:e januari till Ullevigaraget där det då är "vintermarknad".

/Kenne🙂Bilden är tagen vid decemberfikat -08. Några har hamnat i skymundan, men från vänster till höger ser vi, Gunilla, Lars-Åke Roger, Ingemar och Nathalie.
Ullevigaragets vintermarknad Januari -09
Så var även den avverkad, GMHK vintermarknad i Ullevigaraget.
Vi var några få själar som träffades denna gråa januariförmiddag vid PMG för vidare färd till Ullevi. Då vi ganska snart konstaterade att fynd eller intressanta prylar var det ont om vände vi redan efter en timme till baka till Landvetter.
Väl där avslutade vi träffen med ett besök på Hagabullen med kaffe och semla, MEN redan nu på söndag, den 1:e februari är det dax för att träffas igen.
Då är det månadsfika på Byn`s Café.
Väl mött !
/Kenne
Här har vi större delen av "mullergänget" samlat på Byvägen efter att februarifikat var avklarat.
Fikaträffen för februarimånad blev välbesökt.
Jättekul, det komm tretton stycken till fikaträffen nu i februari. Det betyder att större delen av "mullergänget" kommit fram ur sina vinterhålor.
Som vanligt var vi på Byn´s café och som det fikades. Jag tror att större delen av menyn bestod av semlor och kaffe och naturligvis tog det inte lång stund förrän diskussionerna gick höga. Slående är hur alla längtar för det pratas mycket om : till våren,till sommaren så ska........ Underbart vi är snart där !!!

Hur som helst så blir nästa månadsfika söndagen den 1:e mars, samma tid och plats MEN håll utkik, det kan rent av bli en februariutflykt av inom kort.


🙃 /Kenne.
Ett trevligt kvällsbesök i Fritiofs garage.
Ett stort tack till Fritiof med fru som tog emot oss på ett trevligt kvällsbesök. Vi blev ett rejält "mullergäng" på nitton, tjugo personer som klampade in. Jättefint garage med många fina bilar och tvåhjulingar. En härlig atmosfär med äkta nostalgi känsla och avslutningsvis, gott kaffe med tilltugg. Tack, vi kommer gärna igen.
🙂/Kenne med "mullergänget"
Ett lördagsbesök i "samlarbilsgaraget" i Kallebäck Gbg.
I lördags var var vi ett "litet" mullergäng, bestående av Tina, Lars-Åke, Ingemar och jag som drog iväg på ett förutbestämmd träff till "samlarbilar" i Kallebäck. Där möttes vi av tre "goa" gubbar, Michael, Verginia-Leif och, fan nu har jag glömt namnet på honom. Vi kickade runt på alla "jänke"bilarna som representerade en tidsepok från 40talet och fram till tidigt 90tal.
Mycket bilsnack blev det men vi hann med att fika också. Vi hade det "jätte" trevligt. Tack för besöket !
/Kenne.
Vårkänning, fikaträffen i mars
8-9 stycken var vi som träffades och tog en fika på vårt vanliga ställe på byvägen i Landvetter. Förutom att vi konstaterade att vi nu börjar tro på en vår även i år avhandlade vi i rask takt världsekonomin, arbetslägget här hemma i Sverige. Efter att vi haft en relativt kall februari var vi även inne på ämnet uppvärmnining, där vi ventilerade, pellerts, bergvärme, olja men vi kom även fram till att dom "gamla" elmätarna hade sina fördelar och var således att föredra.
Månads utflykt fanns det önskemål om och jag lovade att kolla med "essomannen" om det finns möjligheter att komma på besök någon gång under mars.
Jag var även inne på att vi kanske skulle få till en liten träff-utställning här i Landvetter någon gång under maj månad. Vore kul att kunna både visa upp och bjuda in andra "entusiaster" på hemmaplan. Är det någon som har några förslag, tips emottages tacksammt.
Hur som .... ny fikaträff blir det söndagen den 5:e april, samma tid och plats.
Håll ögon och öron öppna, kanske blir det något mer under månadens gång !!!!!
😮/Kenne.
Vi har varit hos Essomannen
Lördagen den 28:e mars var vi ett glatt gäng som drog ut på årets första "vårutflykt". Resan gick till "essomannen" i Tvååker, väl där blev vi hjärtligt emottagna, både av familjen "esso" och solen. En fantastiskt fin liten mack med massor av nostalgiprylar. Efter att ha studerat alla hyller och monterskåp med mycke kommentarer..... "kommer du ihåg, en sådan hade vi... var det fika dax.
Det bjöds på härligt färska frallor och kaffe, det satt gott på en sådan här fin "vårutflykt". Efter att ta tackat för oss drog vi vidare emot metropolen "Ullared".

Väl framme blev vi av någon anledning två lag, alla flickorna gick till Gekåshandeln och vi pojkar drog till bilmuseumet. Det var inte jätte mycket bilar där, men några fina fanns det allt, bl.a en "kromvicke" en riktigt fin "cheva-54 cabb" samt en "plymouth muskelbil" som jag glömt efternamnet på.
Vi pojkar gjorde museumet, fikade, tog en glass i vårsolen och väntade ca:1,5 timma innan det ramlade ut ett lyckligt tjejgäng från Gekås med en vällastad kundvagn med massor av "bra och ha" grejor som man bara inte får missa. Vi avslutade så utflykten med middag på ett matställe i omgivningen. En trevligt härlig dag i godavänners sällskap.
/Kenne.
Lars-Åke och Ingemar har lånat var sin hjälm. Möjligen funderar dom på att låna cyklar också.
April fika !!
Det var ett litet "mullergäng" som träffades på Byn`s Café nu första söndagen i april. Otroligt vad mycket vi kan ha att diskutera när vi träffas. Ja vi höll på i gott och väl i två timmar att avhandla allt och inget.
En bidragande orsak till att träffen drog ut på tiden var nog att just denna söndag var allt fika GRATIS, så det är klart att det blev många koppar kaffe med tilltugg. Synd för er som missade detta, "för vi åt och drack tills det i tapeten sa smack ...... ruinerna sjunger ennu om muller".

Lördagen den 18:e april blir det utflykt till Backmo.
🙃/Kenne
BACKAMO samlarmarknad lördagen 18:e April
Detta måste ha varit en "superhit" för arrangörerna. Strålande vårväder otroligt med folk och bilar och jättemånga säljare.
Vi var ett litet gäng, bestående av Roger, Lars-Åke, Ingemar och jag som drog iväg i Rogers nyrenoverade Volvo PV-65:a, nostalgi så det stänker om det. Vi fick många tummen upp både på upp och ner väg av medtraffikanter för Rogers fina PV. Jättetrevlig marknad med massor av "bra och ha" men även en jädrans massa skräp, men det är säkert så det ska va. Vi strosade runt i ett par timmar och som vanligt var det Roger som var mest köpglad och gjorde det stora klippet. Denna gång blev det en "lätt" renoverad lättviktsmotorcyckelmotor. Jo han har en sådan också, undrar just vad han inte har. En riktigt stor "nostalgi - entusiast är han, underbar kille. Jag fick köpt en CD box med gamla goa rocklåtar, fint att ha nu i bilen när alla utflykter börjar. Ingemar och Lars-Åke fick inte köpt ett skvatt, tråkmånnsar, undrar om dom får åka med något mer ?
Tack ska ni ha för en riktigt trevlig dag, i goda vänners lag.

😎/Kenne.
NOSSEBRO veteranmarknad 25:e Mars
Redan veckan efter Backamo var det dax för Nossebro.
Vi var ett litet gäng som kom iväg även hit. Strålande väder kanon mycket folk och ungefär samma utbud som Backamo. Kanske något mer "krimms kramms" och klart fler "klädknallar". Nja, det känndes lite för kort tid emellan, med bara en vecka. Ingen av oss var specielt köpsugna, så inga fynd blev gjorda.
Men som vanligt hade vi en trevlig dag tillsammans och vi konstaterade delt kort,
Fan vad mycket skräp folk drar med sej för att sälja. Frågan kvarstår dock, får dom sålt eller drar dom hem allt igen ?
/Kenne.
MAJ månadsfika blev till en "vårcrusing"
Första söndagen i ny månad som är vår traditionella fika träff blev denna gång till årets första "vårcrusing". Vi var fem bilar och elva personer som mötte upp.

Vi hälsar "Isse" med sin fina Olds Cutlass välkommen till "mullergänget".
Alltid lika roligt med nya ansikten och bilar i sällskapet.

Utflykten gick på fina crusingvägar till Storån´s Värdshus där vi fikade. Tyvärr var det lite kalla vindar, men "viking" som man är åkte jag och Gunilla nercabbat.
Är det vårcrusing så är det. Hemfärden gick så över Rävlanda, Hällingsjö upp över Ubbhult och ner emot Eskilsby och slutligen tillbaka till Landvetter. En riktigt fin crusingrunda, komponerad av Roger och ledd av den samme. Dagen till ära åkte Roger sin fina PV 65:a som han bytt förgasare på och därför ville testa. Jag tror att han fått på en "sportförgasare", för stundtals var det "racing" och inte "crusing". Hur som helst, kallt som fan var det, nercabbat, men kul som vanligt i gott sällskap.
Tack sak ni ha allesammans för en trevlig "söndagsutflykt".
😎/Kenne.
Mullergänget på vårcruning maj -09

Senaste kommentarer

04.09 | 19:03

Vilken härlig söndag det blev! Kalasväder, gofika, gott folk och glada hundar

28.08 | 09:08

Regnigt och blött, men sååå himla trevlig utflykt till Rävlanda igår

08.07 | 09:58

Hej och tack snälla för en härlig torsdag em/kväll med cruising till Kungälv fvb Lerjedalens GK och fika. Mkt nytt för oss men vi stormtrivs! Go Helg på er!

08.04 | 16:33

Är det några som har fått vaccinet väntar ännu känner bara 8st