Vi var bara två bilar som träffades, Ingemar & Nathalie med Cadillacen och jag och Gunilla med T-birden, på lördag morgon för att bege oss till "Power America Fest" i Nossebro.
Det var en kall mullen dag med regnet hängande i luften, men inte nog med att vädret var trist, det blev en riktig "stora besvikelsedagen" för mej och Gunilla.
Började med att redan på Härskogsvägen kännde jag att "birden" inte växlade riktigt. Hon växlade bara mellan 1:an och 2:an och ibland inte enns det. Inte mycket att göra åt just nu, vi åker vackert vidare.
Ett stycke före Allingsås kör vi in i ett rejält regnväder villket absolut inte förhöjer stämmningen effer kvällens putsande. På med torkarna,satan inga torkare, va fan funkar inte dom. Efter en stunds ryckande i reglaget blev det ialla fall ett par oregelbundna viskanden. Fan va konstig hon känns i ratten, vi svänger in på första bästa tapp för att kolla. Svänger in, det var med all möda jag kunnde svänga runt hörnet på låga varv.
Servo oljan näst in till kokade i pumpen, denna måste ha skurit på något mysko sätt. Ahha tänker ni, han hade ingen eller dåligt med olja i servotanken. Inte alls säger jag, kollades kvällen innan och var nästan fullt även vid koll på tappen. Detta haveri förklarar den dåliga torkaraktiviteten. Torkarmotorn är hydralisk och styrs av sevopumpen.  Så har ialla fall ett problem fått sin förklaring.
Men skamm den som ger sig, vi ska till Nossebro och efter att ha inhandlat en liter sevo olja att ha i reserv, ger vi oss iväg.
Vi kom fram till Nossebro efter ett par kortare stopp för armvila och oljepåfyllning i servon.
Näää det var ingen muner dag i Nossebro heller, lite kallt mullet och humöret var verkligen inte på topp. Så när det började regna gav vi upp och ställde resan mot Landvetter. Jo vi komm hem också, sakta och "osäkert". Va säger ni om Landvetter - Nossebro - Landvetter ca: 20 mil a 50 liter 98:a oktanig.
Växellådan, nyrenoverad i vintras och har knappt gått 50mil. Näää det var inget stort fel, mer en "sketsak", vacumslangen till modulatorn hade på något sätt hoppat av, där av inget växlande. Men änndå en tröst i besvikelsen.
Lördagen den 6:e juni, Sveriges nationaldag, men för mej "en riktig sketdag". Nu ska jag jaga rätt på en ny servopump !!!

Här under ser du T-Birdklubbens parkeringsfålla i Nossebro.
Klicka på bilen för större bilder !!!!!

😠/Kenne. 

Senaste kommentarer

04.09 | 19:03

Vilken härlig söndag det blev! Kalasväder, gofika, gott folk och glada hundar

28.08 | 09:08

Regnigt och blött, men sååå himla trevlig utflykt till Rävlanda igår

08.07 | 09:58

Hej och tack snälla för en härlig torsdag em/kväll med cruising till Kungälv fvb Lerjedalens GK och fika. Mkt nytt för oss men vi stormtrivs! Go Helg på er!

08.04 | 16:33

Är det några som har fått vaccinet väntar ännu känner bara 8st